Είσοδος

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Ο Π.Ο.Α.Μ. σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σωματείου μας την Κυριακή 17/1/2016 και ώρα 7.00 μ.μ.

 Αμέσως μετά θα διεξαχθεί τουρνουά OPEN 4ης βαθμίδας, τμηματοποιημένο (stratified), καθώς και μαθητική ημερίδα.

 

 

Λεπτομέρειες και τρόπος διεξαγωγής τουρνουά Sweepstake

Τα τουρνουά αυτού του είδους είναι διαδεδομένα στο κόσμο του Bridgeσε όλες τις χώρες. Ένα από τα μεγαλύτερα τέτοια τουρνουά (Cavendish) γίνεται κάθε χρόνο στο Monaco και στο LasVegasμε την συμμετοχή σχεδόν όλων των καλύτερων παικτών από όλο το κόσμο.

Ο όμιλός μας για πρώτη φορά δοκιμάζει την διεξαγωγή ενός τέτοιου τουρνουά με την ελπίδα να καθιερωθεί και να διεξάγεται κάθε χρόνο μέσα στο διάστημα των εορτών.

Παρακάτω παρουσιάζεται κατά φάσεις η όλη διαδικασία, ώστε να γνωρίζεται τι ακριβώς θα συμβεί και να είστε ενημερωμένοι.

Φάση 1η: Αναγράφονται στο πίνακα όλα τα ζευγάρια που θα συμμετέχουν. Η σειρά που αναγράφονται είναι πρώτα τα πιο αδύνατα ζεύγη και προς το τέλος τα πιο δυνατά ζεύγη. Όλα τα ζευγάρια θα βγουν σε πλειστηριασμό.

Φάση 2η: Ξεκινά ο πλειστηριασμός. Το κοινό το οποίο βρίσκεται στην αίθουσα πλειοδοτεί με σκοπό να αγοράσει όποιο ζευγάρι θεωρεί ότι μπορεί να κερδίσει το τουρνουά, δηλαδή να έρθει πρώτο. Εδώ να τονίσουμε ότι το κοινό αποτελείτε από τους ίδιους τους παίκτες που θα συμμετέχουν στο τουρνουά, αλλά και από οποιονδήποτε, bridgerή μη επιθυμεί να βρίσκεται στην αίθουσα κατά την διάρκεια του πλειστηριασμού. Ένα-ένα τα ζευγάρια "βγαίνουν στο σφυρί". Για το κάθε ζευγάρι (ένα τη φορά) υπάρχουν "χτυπήματα" από τους επίδοξους αγοραστές του. Ο πλειοδότης είναι υποχρεωμένος να αγοράσει το ζευγάρι στην τιμή στην οποία δήλωσε κατά την διάρκεια του πλειστηριασμού. Όταν όλα τα ζευγάρια βγουν στο σφυρί η φάση του πλειστηριασμού ολοκληρώνεται

Φάση 3η: Όλοι οι αγοραστές περνούν από το.....ταμείο και καταβάλουν το ποσό της αγοράς. Το ποσό αυτό (pot) συλλέγεται και αφού παρακρατηθεί το 15% του ποσού (γκανιότα, υπέρ ομίλου), στο τέλος θα μοιραστεί στους αγοραστές των τριών πρώτων ζευγαριών. Όποιος αγοραστής έχει αγοράσει το ζευγάρι που κέρδισε θα λάβει το 50% του ποσού, όποιος αγοραστής έχει αγοράσει το δεύτερο ζευγάρι θα λάβει το 30% του ποσού, και αντίστοιχα ο αγοραστής του τρίτου ζεύγους θα λάβει το υπόλοιπο 20%. Εδώ πρέπει να καταστεί σαφές ότι ο αγοραστής και όχι το ίδιο το ζευγάρι κερδίζει τα χρήματα.

Φάση 4η: Ξεκινά το τουρνουά. Όμως, κάθε ζευγάρι ξεκινά έχοντας handicap. Δηλαδή κάθε ζευγάρι φέρνει ένα "επιπρόσθετο βάρος", (αρνητικές ποσοστιαίες μονάδες) ανάλογα με το πόσο έχει αγοραστεί. Έτσι αν ένα ζευγάρι έχει αγοραστεί ακριβά θα έχει υψηλές αρνητικές ποσοστιαίες μονάδες, ενώ αν ένα ζευγάρι έχει αγοραστεί φθηνά θα έχει χαμηλές αρνητικές ποσοστιαίες μονάδες.

Φάση 5η: Ολοκλήρωση τουρνουά - Έκδοση αποτελεσμάτων. Αρχικά εκδίδονται τα αποτελέσματα σαν να μην υπήρχε handicap, δηλαδή αποτελέσματα όπως σε μια τυπική ημερίδα που όλοι γνωρίζεται. Κατόπιν αφαιρείτε από κάθε ζευγάρι το handicap, δηλαδή αφαιρούνται οι ποσοστιαίες μονάδες, που αναφέραμε πριν. Έτσι εκδίδεται η τελική κατάταξη σύμφωνα με την οποία ανακηρύσσεται το πρώτο ζευγάρι, το δεύτερο, το τρίτο, κ.ο.κ. και οι αγοραστές των τριών πρώτων ζευγαριών εισπράττουν τα χρηματικά τους έπαθλα, όπως αναφέραμε πριν.

Χρήσιμα Στοιχεία

Πόσο εκκίνησης αγοράς κάθε ζεύγους: 1€ (μίζα). Τα χτυπήματα είναι πάντα ακέραια ποσά. (δηλαδή, όχι 3.5€, 7.3€..κτλ)

Αντιστοιχία Μίζας / Handicap: 1 προς 1. (δηλαδή για κάθε ευρώ το handicapτου κάθε ζευγαριού αυξάνει κατά 1%) Άρα, αν π.χ. ένα ζευγάρι αγοραστεί 9 ευρώ τότε θα ξεκινήσει το τουρνουά με -9%

Μέγιστο handicap: 13%. Δηλαδή αν ένα ζευγάρι αγοραστεί πάνω από 13 ευρώ, π.χ. 20 ευρώ, τότε το handicapπου θα έχει θα είναι 13%, και όχι παραπάνω.

Αν ένα ζευγάρι δεν αγοραστεί καθόλου τότε το αγοράζει υποχρεωτικά ο όμιλος στην τιμή της μίζας. (όπως καταλαβαίνετε δε συμφέρει κάποιο να ζευγάρι να μην αγοραστεί. Συμφέρει έστω και να αγοραστεί από κάποιον στην ελάχιστη πλειοδοσία που είναι τα 2€

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σε οποιονδήποτε να αγοράσει τον εαυτό του.

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ σε ένα ζευγάρι να ζητήσει και να λάβει ποσοστό μέχρι και 50% της αγοράς από τον αγοραστή του. Δηλαδή έστω ένα ζευγάρι αγοράστηκε 12€ από κάποιον. Μπορεί αυτό το ζευγάρι να δώσει μέχρι και 6€ στον αγοραστή του και να αγοράσει να μισά δικαιώματά του. Έτσι αν κερδίσει. θα λάβει το μισό ποσό αυτό και το υπόλοιπο ποσό ο αγοραστής του. Ο αγοραστής είναι υποχρεωμένος από τη στιγμή που θα του ζητηθεί να παραχωρήσει δικαιώματα μέχρι και 50%. Αυτές οι δοσοληψίες γίνονται από την στιγμή που καταβληθούν τα ποσά στο ταμείο και μετά και γίνονται μεταξύ του αγοραστή και του ζεύγους. Ο διοργανωτής παραμένει αμέτοχος. Όπως αντιλαμβάνεστε από την στιγμή που κάποιος σας αγοράσει, σοφό είναι, να πάρετε κάποιο ποσοστό από τον αγοραστή σας, όλοι το κάνουν, αλλιώς "κινδυνεύετε" να κερδίσετε το τουρνουά και να μη πάρετε χρηματικό έπαθλο, ουσιαστικά να έχετε "δουλέψει" για τον αγοραστή σας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: 1. Μπορεί κάποιος να αγοράσει όχι μόνο ένα, άλλα όσα ζευγάρια επιθυμεί.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Τα ζευγάρια που κερδίζουν τα τουρνουά είναι συνήθως (όχι πάντα) δεύτερης η τρίτης γραμμής γιατί έχουν μικρό handicap. Oαγοραστής πρέπει να έχει το νου του και να αγοράζει πάντα σε valuebet. Οι "μυημένοι" γνωρίζουν

Κατά την διάρκεια του τουρνουά απαγορεύεται ρητώς οποιαδήποτε "πριμοδότηση" μεταξύ των αξόνων, ανάλογα με αν συμφέρει κάποιους ή όχι. Αν κάτι τέτοιο διαπιστωθεί επί τόπου ή κατά την έκδοση των αποτελεσμάτων, τότε η ποινή είναι ότι οι "δράστες" αποσύρονται από την διεκδίκηση του pot και τα χρήματα λαμβάνουν οι επόμενοι στη σειρά, και οι αντίστοιχοι αγοραστές τους. Πρέπει οι ίδιοι οι παίκτες να κάνουμε fairplay.

Ο διοργανωτής έχει το δικαίωμα να αναπροσαρμόσει την σχέση μίζας/handicap σε περίπτωση που παρουσιαστούν πληθωριστικές τάσεις στην φάση του πλειστηριασμού, δηλαδή σε περίπτωση που θεωρητικά αδύνατα ζευγάρια αγοραστούν ακριβά τότε για κάθε ευρώ το handicap θα μειωθεί στη μισή ποσοστιαία μονάδα (0.5%)   

Τα ποσά επιλέχτηκαν έτσι ώστε να είναι λογικά και μικρά. Σκοπός είναι η διασκέδαση μέσα από την όλη διαδικασία.

 

Καλές "αγορές"        

Top